Moja Ciocia mając ochotę na pierogi ruskie, ale nie mając ochoty na lepienie, przygotowuje naleśniki z farszem do pierogów ruskich. Ja poszłam dalej – zrobiłam z farszu osobne danie. Kolejna mała profanacja, ale w sumie - dlaczego nie :)
Składniki:
- 100g ziemniaków
- 100g sera białego
- ¼ cebuli
- pół łyżeczki warzywka
- szczypta pieprzu
- pół łyżeczki ostrej papryki
- olej
Wykonanie:
- Obierz ziemniaki i ugotuj je (ok. 15 minut).
- Po ugotowaniu przeciśnij ziemniaki przez praskę.
- Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na patelni na oleju. W trakcie dodaj warzywko.
- W miseczce wymieszaj ziemniaki, cebulkę i przyprawy.
Gotowe!
Oczywiście można zapakować farsz w ciasto na pierogi czy naleśniki :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz