sobota, 10 września 2016

Pierogi ruskie bez pierogów

Pierogi ruskie bez pierogów


Moja Ciocia mając ochotę na pierogi ruskie, ale nie mając ochoty na lepienie, przygotowuje naleśniki z farszem do pierogów ruskich. Ja poszłam dalej – zrobiłam z farszu osobne danie. Kolejna mała profanacja, ale w sumie  - dlaczego nie :)





Składniki:

  • 100g ziemniaków
  • 100g sera białego
  • ¼ cebuli
  • pół łyżeczki warzywka
  • szczypta pieprzu
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • olej


Wykonanie:

  1. Obierz ziemniaki i ugotuj je (ok. 15 minut).
  2. Po ugotowaniu przeciśnij ziemniaki przez praskę.
  3. Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na patelni na oleju. W trakcie dodaj warzywko.
  4. W miseczce wymieszaj ziemniaki, cebulkę i przyprawy.

Gotowe!


Oczywiście można zapakować farsz w ciasto na pierogi czy naleśniki :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz