Składniki:
- 50g kaszy jęczmiennej
- 170g cukinii
- 1 jajko
- pieprz
- ser żółty (do posypania)
- 2 ząbki czosnku
- 10g słonecznika
- gałka muszkatołowa (odrobina)
Wykonanie:
- Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem.
- Zetrzyj cukinię na grubej tarce, odstaw na parę minut, po czym ją odciśnij.
- Do miski dodaj ugotowaną i wystudzoną kaszę oraz cukinię.
- Dodaj jajko, pieprz, wyciśnięty czosnek, gałkę, słonecznik i wymieszaj wszystko dokładnie.
- Posyp startym żółtym serem.
- Na blasze do pieczeniu połóż papier do pieczenia i nakładaj łyżką masę - takie jakby kotlety.
- Piecz w temperaturze 180°C przez 30 minut.
Zainspirowane przepisem z biedronkowych "Smaków życia" (04/2016)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz