Składniki:
- kawałek cukinii (ok. 1/3 lub 1/2)
- kilka pieczarek (u mnie 4)
- 3 suszone pomidory
- plasterek szynki
- kawałek serka typu camembert
- kawałek sera żółtego
Wykonanie:
- Cukinie pokrój na plasterki (ok. 1cm).
- Na plasterkach cukinii połóż kawałki suszonych pomidorów, a na tym plasterki sera.
- Pieczarkom oderwij nóżki, najlepiej tak, żeby powstało miejsce na farsz.
- Do pieczarek włóż kawałki szynki i na wierzch połóż kawałki (plasterki) sera camembert.
- Na talerz lub do miseczki wlej trochę zalewy z suszonych pomidorów.
- Ułóż pieczarki i cukinie na kratce. Pod kratką zostaw blachę, na której rozłóż folę aluminiową lub paper do pieczenia. Będzie kapać ;)
- Piecz w 180°C przez 20 minut. Ja jeszcze dodałam przypiekanie od góry (poziom 2 z 3).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz