Składniki
- pierś z kurczaka (400g)
- duża czerwona papryka (ok. 200 g)
- 100g passaty pomidorowej
- 100g kukurydzy z puszki
- 100g fasolki szparagowej
- 1 cebula
- 5 ząbków czosnku
- pół szklanki wina białego półwytrawnego lub wytrawnego (ewentualnie może być czerwone)
- olej
- przyprawy:
- łyżeczka curry
- łyżeczka ziół prowansalskich
Wykonanie:
- Pokrój cebulę i wyciśnij czosnek, po czym zeszklij na oleju.
- Dodaj kurczaka pokrojonego w kostkę oraz zioła prowansalskie.
- Po ok. 5 minutach dodaj pół szklanki wody i pół szklanki wina.
- Dodaj pokrojoną paprykę czerwoną, kukurydzę i passatę. Duś przez 30 minut.
- Dodaj fasolkę szparagową oraz curry, duś przez kolejne 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz