Składniki:
- 4 pomidory
- oliwa
- 4 ząbki czosnku
- 3 ogórki gruntowe
- 1 czerwona papryka
- średnia cebula
- pół szklanki wody
- 1,5 łyżeczki octu
- kawałek sera feta
- pół łyżeczki pieprzu
Wykonanie:
- Natnij pomidory, umieść je w misce i zalej je wrzątkiem. Po około minucie wylej wodę i obierz pomidory ze skórki (ok, mogą trochę wystygnąć).
- 3 pomidory, ¾ papryki, 2 ogórki, całą cebulę pokrój na duże kawałki (np. pomidory na ćwiartki).
- Zblenduj warzywa na jednolitą masę. Dopraw pieprzem, wyciśniętym czosnkiem, oliwą i octem.
- Pozostałe warzywa i fetę pokrój w kosteczkę, umieść w miseczce lub na talerzyku.
- Gazpacho wlej do miseczek i każdy niech dokłada sobie warzyw (w kostce) i fety do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz