Składniki:
- 4 pieczarki
- 10g sera żółtego
- 4 kromki z bagietki / bułki
- masło
- 2 jajka
- masło
- pieprz czarny mielony
- sól
Wykonanie:
- Pieczarki pokrój na kawałki / plasterki.
- Rozgrzej na patelni kawałek masła, po czym wrzuć na patelnię pieczarki.
- Dopraw pieprzem. Smaż, co jakiś czas mieszając.
- Gdy będą gotowe, przerzuć je do miski.
- Do tej miski wrzuć też trochę (nie wszystko) startego sera żółtego, wymieszaj.
- Na blasze połóż papier do pieczenia, a na nim kromki posmarowane masłem (opcjonalnie). Na kromki połóż pieczarki, po czym jeszcze dodaj na wierzch resztę sera żółtego.
- Piecz 15 minut w 180°C.
- W między czasie (może być na tej samej patelni, co się robiły pieczarki) rozpuść masło, rozbij jajko, dopraw solą i pieprzem i... po prostu zrób jajko sadzone :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz