Składniki:
- 1 jabłko
- 125g mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 65g miodu
- łyżka jogurtu
- 65g oleju
- 1 jajko
- 10g płatków migdałowych
Wykonanie:
- W jednej misce wymieszaj suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, cynamon).
- W drugiej - mokre - miód, jogurt, olej i jajko.
- Wymieszaj następnie zawartość obu misek.
- Jabłko obierz ze skórki, po czym pokrój w małą kosteczkę.
- Do masy muffinkiowej dodaj pokrojone jabłko i płatki migdałowe - dokładnie, ale delikatnie wymieszaj.
- Do formy na muffinki włóż papilotki, a w nie ciasto - tak do pełna papilotek, ale bez górki (urosną!).
- Piecz przez 20 minut w 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz