Składniki:
- pół piersi kurczaka
- pół małej cukinii
- przyprawy do kurczaka: pieprz czarny mielony, papryka słodka, zioła prowansalskie
- przyprawy do cukinii: warzywko (raczej drobne, z małą ilością soli)
- olej
Przygotowanie:
- W miseczce A wymieszaj przyprawy do kurczaka.
- Pierś pokrój na paski i obtocz w przyprawach (miseczka A)
- Na patelnię wlać odrobinę oleju (w zasadzie na patelni grillowej można grillować bez tłuszczu, ale kurczak jest w mojej ocenie na to zbyt suchy).
- W miseczce B wymieszaj warzywko razem z olejem i wodą.
- Cukinię pokrój w talarki i każdy talarek przed położeniem na patelnię namocz w miseczce B. Chodzi o to, aby każdy talarek miał odrobinę oleju i przyprawy z każdej ze stron.
- Grilluj na patelni, grilluj :)
- Czas trwania - chyba około 15 minut.
- W trakcie grillowania sprawdzaj co się dzieje na drugiej stronie kurczaka i cukinii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz