Składniki (na dwie porcje):
- 200g selera naciowego (ok. 4,5 sztuki)
- 110g kurczaka (pierś)
- 100g kukurydzy z puszki
- 70g ryżu
- natka pietruszki (2-3 gałązki, opcjonalnie)
- 50g jogurtu
- 40g majonezu
- kostka rosołowa (np. warzywna)
- przyprawy: pieprz mielony, curry
Przygotowanie:
- Ugotuj ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Ugotuj kurczaka z kostką rosołową (15-20 minut).
- Obierz i pokrój selera.
- Pokrój kurczaka (oczywiście jak już ostygnie).
- Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj przyprawy: pieprz i curry.
- Posiekaj natkę pietruszki, dodaj do sałatki.
- Dodaj majonez i jogurt, wymieszaj.
- Odstaw do lodówki na noc, żeby się przegryzło.
- Rano wystarczy przełożyć do pojemnika i gotowy lunch do pracy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz