Składniki:
- 260g łososia surowego
- olej
- cytryna
- natka pietruszki (2 gałązki)
- sól, pieprz
- roszponka (lub inna sałata)
- kiełki rzodkiewki (też mogą być inne)
- pomidorki koktajlowe
- ćwiartka cebuli czerwonej
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Do naczynia żaroodpornego wklej trochę oleju (rozsmaruj na dnie).
- Połóż łososia, oprócz go solą i pieprzem.
- Na wierzchu połóż natkę pietruszki i plasterki cytryny.
- Piecz pół godziny w 180°C.
- Na połowie talerza wysyp umytą sałatę, na to połóż kiełki.
- Następnie przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
- Polej wszystko oliwą.
- Na drugiej połowie połóż upieczonego łososia.
- Obok połóż kawałki cytryny, które następnie (tuż przed jedzeniem) wyciśnij na łososia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz