Uwaga! To wersja wege :)
Składniki:
- mały brokuł (500g)
- 3 pieczarki
- pół dużej cebuli czerwonej
- 3 ząbki czosnku
- 20g sera żółtego
- 3 pomidorki koktajlowe80g makaronu rurki
- 50ml białego wytrawnego wina (opcjonalnie)
- przyprawy: pieprz czarny, mielony, gałka muszkatołowa
- olej
Przygotowanie:
- Pokrój cebulę i podsmaż ją na patelni.
- Dodaj wyciśnięty czosnek.
- Obok wstaw wodę na makaron.
- Do cebuli i czosnku dodaj pieczarki i odrobinę wody.
- Dopraw pieprzem.
- Po ok. 5 minutach dodaj brokuły, wino, dopraw gałką.
- Pozostał wszystko na małym ogniu, Jeśli jest taka potrzeba możesz dodać trochę wody.
- W między czasie powinna się ugotować woda na makaron - ugotuj go zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Gdy makaron się ugotuje, odcedź go, a następnie wymieszaj z warzywami na patelni.
- Dodaj starty ser żółty i pomidorki, wymieszaj.
- Przełóż na talerzu i - SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz