Pałki kurczaka
Składniki:
- 2 pałki (podudzia) kurczaka
- przyprawy: pieprz, bazylia, curry, oregano
Przygotowanie:
- Przyprawy wrzuć do miseczki, obtocz w nich pałki.
- Do naczynia żaroodpornego wlej trochę oleju (rozsmaruj go na dnie).
- Umieść w naczyniu pałki. Możesz dodać trochę wody.
- Piecz w 180°C przez 40 minut.
- Tak gdzieś w połowie przewrócić pałki, żeby się przyrumieniły też z drugiej strony.
Cieciorka w sosie pomidorowym
Składniki:
- puszka cieciorki
- pół puszki pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- przyprawy: curry, pieprz, majeranek
Przygotowanie:
- Odcedź cieciorkę i przerzuć ją do rondelka.
- Dodaj pomidory i wyciśnięte ząbki czosnku.
- Gotuj na małym ogniu przez ok. 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz