Składnik:
- 4 ziemniaki
- 160g serka wiejskiego
- 1 pomidor
- 1 ząbek czosnku
- pieprz mielony
- natka pietruszki
Wykonanie:
- Umyj ziemniaki i je ugotuj. Czas gotowania zależy od ich wielkości. Najprościej sprawdzać ich miękkość widelcem.
- W między czasie do miseczki dodaj serek wiejski, drobno pokrojonego pomidora, posiekaną natkę pietruszki oraz wyciśnięty ząbek czosnku.
- Dodaj pieprz i wszystko dobrze wymieszaj.
- Ugotowane ziemniaki obierz (aby nie wystygły proponuję obierać na bieżąco), krój na grube plasterki i na te plasterki nakładaj serek.
P.S. Miałam w tym przypadku pewien kłopot z oznaczeniem, czy jest to danie na ciepło, czy na zimno. Zdecydowałam się (świadomie) na opcję "na zimno", ponieważ podczas jedzenia przeważa chłód serka ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz