sobota, 13 lutego 2016

Muffinki bananowo-kokosowe

Gratka dla fanów smaku kokosa. Jedna ze zdrowszych wersji słodyczy :)





Składniki:

  • 1 banan
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki oleju kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 75g mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 kostki gorzkiej czekolady

Wykonanie
  1. W miseczce A wymieszaj: rozgniecionego banana, jajka, olej kokosowy i miód.
  2. W miseczce B wymieszaj mąkę kokosową z sodą oczyszczoną.
  3. Połącz zawartość obu miseczek.
  4. Zetrzyj na tarce czekoladę i dodaj ją do masy, delikatnie wymieszaj.
  5. Przełóż masę do papilotek umieszczonych w formie na muffinki.
  6. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Przepis na 6 sztuk.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz