Składniki na kotlety:
- 1 pierś z kurczaka (ok. 430g)
- 1 jajko
- przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz mielony, papryka słodka
- olej
- 3 plasterki boczku
Składniki na sałatkę:
- 2 garście roszponki
- 100g pomidorków koktajlowych
- kiełki
Wykonanie:
- Zmiel pierś z kurczaka.
- W misce wymieszaj jajko, mięso z kurczaka i przyprawy.
- Z masy uformuj kotlety i następnie usmaż je na patelni (najlepiej na patelni grillowej).
- Usmaż - również na patelni grillowej - boczek.
- Podgrzej (na patelni lub w mikrofalówce) kotlety z boczkiem na górze.
- Na talerzu rozsyp listki roszponki. Połóż na to połówki pomidorków koktajlowych i kiełki.
- Połóż na sałacie kotlety z boczkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz