I jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego :)
- 300g startej marchewki (ok. 3 spore marchewki)
- 140g oleju
- 3 jajka
- 1,5 łyżki miodu
- 300g mąki pszennej
- czubata łyżeczka sody
- łyżeczka cynamonu
- W jednej miseczce wymieszaj suche składniki: mąkę sodę, cynamon.
- W drugiej miseczce wymieszaj mokre składnikI: marchewkę, jajka, olej i miód.
- Następnie połącz skłądniki mokre i suche (najlejpie suche przesypać do mokrych).
- W foremce do muffinek umieść papilotki do muffinek i nałóż ciasto muffinkowe.
- Piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
- Po upieczeniu wyjmij z foremki, żeby wystygły.
Z powyższych składników wyszło mi 11 muffinek. Słodkość czerpią z marchewki i miodu. Jak dla mnie były akurat, ale jeśli ktoś woli nieco bardziej słodkie - można troszkę więcej miodu dodać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz