- 50g mrożonych krewetek (takich małych)
- 40g ryżu
- 100ml mleka kokosowego
- 250ml wody
- pół małej cebuli
- łyżeczka pasty curry
- natka pietruszki
- oliwa
- pieprz
Wykonanie:
- Na patelni upraż ryż (około 3 minuty).
- Pokrój cebulkę w piórka.
- Następnie, na tej samej patelni, zeszklij cebulkę na oliwie.
- Przelej krewetki wrzątkiem.
- Do garnka przerzuć cebulkę dodaj pastę curry, ryż i wlej wodę oraz mleczko kokosowe.
- Gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
- Dodaj krewetki (ja je jeszcze przekroiłam każdą na pół) i dopraw pieprzem.
- Dodaj jeszcze posiekaną natkę, gotuj jeszcze przez 10 minut.
Zupę przygotowałam na podstawie przepisu z książki "5 Składników" Jamie'ego Olivera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz