- ugotowany brokuł (ok. 180g)
- upieczony kurczak (ok. 180g) - można też ugotować lub usmażyć np. pierś
- kukurydza z puszki (ok. 80g)
- ser feta (ok. 60g)
- pół łyżeczki pieprzu mielonego
- pół łyżeczki ziół prowansalskich
- łyżka gęstego jogurtu
Wykonanie:
- Jeśli masz ugotowany brokuł i upieczony kurczak - pokrój na rozsądne, nie za małe kawałki (takie na kęs). Jeśli masz surowego kurczaka - wiadomo - trzeba go ugotować (np. w kostce rosołowej) lub usmażyć na patelni (z dodatkiem ziół).
- W misce wymieszaj kawałki brokułu, kurczaka, dosypujemy kukurydzę i kawałki fety (ja rozkruszam łapkami).
- W miseczce (jakiejś małej) wymieszaj jogurt z pieprzem i ziołami, dodaj do dużej miski ze składnikami i wymieszaj.
Szybko i sprawnie. Z podanych składników miałam 2 syte porcje. Piszę, że syte, bo może nie są duże, ale mnie taka sałatka syci na ładnych parę godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz