Składniki:
- 60g piersi z kurczaka lub indyka
- kalafior - kilka różyczek (ok. 120g)
- średni pomidor (ok. 100g)
- szczypta pieprzu
- 3 łyżeczki jogurtu
- 1 łyżeczka majonezu
- pół łyżeczki curry
- pół kostki rosołowej warzywnej
- 2-3 gałązki koperku
Wykonanie:
- Ugotuj mięsko w kostce rosołowej (10-15 minut).
- Ugotuj kalafiora (posól - ok. pół łyżeczki soli, gotuj ok. 10-12 minut).
- Natnij skórkę pomidora, włóż do miseczki i zalej wrzątkiem. Po ok. 2 minutach wyjmij z wody i zdejmij skórkę.
- Kurczaka pokrój na kawałki, podobnie kalafiora.
- Z pomidora wyjmuj części mokre, pozostałe - pokrój w kostkę.
- Wymieszaj składniki w miseczce, dodaj przyprawy, jogurt, majonez i koperek.
Składniki na jedną porcję.
Czas przygotowania (licząc gotowanie składników) - ok. 25 minut. Dobrze jest odstawić na noc lub na parę godzin do lodówki, żeby "się przegryzło".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz