Czas na coś smakowitego i słodkiego. Z wypieków moją specjalnością są muffinki. Dzisiaj przyszedł czas na muffinki jabłkowe :) A jak jabłka, to oczywiście musiał być cynamon.
Składniki:
- 2 jabłka
- 180g mąki orkiszowej
- 70g mąki ryżowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżeczki stewii
- 135g miodu płynnego
- 90ml jogurtu naturalnego
- 75g oleju
- 2 jajka
- 75g płatków migdałowych (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Obierz jabłka i pokrój w kostkę.
- W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, stewię i cynamon.
- W drugiej misce wymieszaj mokre składniki: jajka, olej, miód, jogurt i jajka.
- Wymieszaj suche i mokre składniki, dodaj do nich pokrojone jabłka.
- Wyłóż masę do papilotek włożonych do foremek na muffinki (ok 3/4 wysokości papilotek).
- Piecz 20 minut w 200°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz