niedziela, 22 listopada 2015

Muffinki bananowe z daktylami

Drugie muffinki urodzinowe. Tu zostały... dwie.




Składniki:
  • 3 banany 
  • 85 g mąki kukurydzianej
  • 85 g mąki ryżowej
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 6 szt. suszonych daktyli 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1. Połącz składniki suche: mąkę kukurydzianą, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną
2. Rozgnieć widelcem banany, dodaj do nich oliwę i daktyle. 
3. Połącz składniki suche i mokre.
4. Wyłóż masę do papilotek włożonych do foremek na muffinki (ok 3/4 wysokości papilotek).
5. Piecz 30 minut w 180°C.

Na postawie: http://bezcukiernia.blogspot.com/2013/01/banana-muffin.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz