Składniki:
- 225g mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 2 jajka
- 4 łyżki oleju
- 175ml soku pomarańczowego
- 125g borówek amerykańskich
1. Połącz skłądniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika oraz kakao.
2. Połącz składniki mokre: jajka, olej i sok.
3. Połącz składniki suche i mokre.
4. Dodaj borówki i delikatnie pomieszaj.
5. Wyłóż masę do papilotek włożonych do foremek na muffinki (ok 3/4 wysokości papilotek).
6. Piecz 20 minut w 200°C.
Na podstawie: http://brunetkawkuchni.com/2014/04/01/muffiny-czekoladowe-bez-cukru/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz