Oprócz tego, że zupa jest mega smaczna, to dodatkowo - można ją zrobić w 15 minut i można bez problemu zrobić jedną porcję.
- 350 ml bulionu
- 3 łyżki soczewicy zielonej
- 2 łyżki kaszy jęczmiennej
- 1 średnia marchewka
- 1 mała pietruszka
- 1 średni pomidor
- kawałek pora
- szczypta pieprzu
- szczypta papryki słodkiej
- szczypta majeranku
- szczypta gałki muszkatołowej
Wykonanie:
- Pokrój marchewkę i pietruszkę w kostkę.
- Wlej bulion do garnka, dodaj soczewicę, kaszę, marchewkę i pietruszkę.
- Pokrój pomidora i dodaj go do zupy.
- Przypraw pieprzem, papryką słodką i majerankiem.
- Gotuj na małym ogniu - 15 minut.
- Na koniec - dodaj gałkę muszkatołową.
Podane ilości są na jedną porcję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz