wtorek, 5 kwietnia 2016

Parówki z fasolą

To coś pomiędzy fasolką po bretońsku a chilli con carne. Bardzo często jako danie na mega szybko. Całość zajmuje ok. 20 minut przygotowania.


Składniki
  • 4 parówki
  • pomidory w puszce
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra
  • puszka fasoli (czerwonej)
  • 4 łyżeczki kukurydzy z puszki

Wykonanie
  1. Podsmaż na patelni pokrojone w plasterki parówki.
  2. Przerzuć je do garnka, dodać pomidory z puszki. Jeśli są całe, wcześniej można je pokroić w dużą kostkę.
  3. Wyciśnij czosnek i dodaj go do potrawy.
  4. Przypraw: pieprze, ziołami i papryką.
  5. Po ok. 5 minutach dodaj fasolę i kukurydzę.
  6. Gotuj jeszcze przez 5-10 minut i... gotowe :)

Z powyższych ilości składników wychodzą mi dwie duże porcje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz