Składniki:
- papryka żółta
- papryka czerwona
- 2 średnie pomidory
- 2 małe czerwone cebule
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżeczki papryki wędzonej
- trochę pieprzu (wedle uznania, ale nie za dużo)
- Do naczynia żaroodpornego wlać ok. łyżkę oliwy.
- Pokroić na dość duże kawałki paprykę, pomidory - wrzucić do naczynia.
- Dodać pokrojone na ćwiartki lub ósemki cebule.
- Odkroić twardą część w ząbkach czosnku (nie obierać) i dodać wrzucić do naczynia.
- Polać olejem, octem balsamicznym, dodać paprykę wędzoną i pieprz.
- Całość wymieszać.
- Piec godzinę w temperaturze 180°C. W trakcie - przynajmniej raz przemieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz