- 300g wątróbki drobiowej
- 2 małe marchewki
- kawałek pora
- 1 mała cebula
- 100g passaty
- olej
- pół łyżeczki pieprzu czarnego
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- łyżeczka papryki słodkiej
- łyżeczka majeranku
Wykonanie:
- Ugotuj w rondelku marchewkę i pora - ok. 10 minut.
- Na patelni rozgrzej olej i posmaż na nim pokrojoną wątróbkę (bez błonek) i cebulkę. Tak przez ok. 6 minut, w między czasie mieszając.
- Oddcedź marchewkę i pora, dorzuć do rondelka wątróbkę i cebulę.
- Dodaj passatę i przyprawy i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10 minut. Co jakiś czas przemieszaj, żeby się nie przypaliło.
- Zblenduj, wystudź i gotowe :)
Idelany pasztet na kanapeczki.
Bazowałam na przepisie ze strony: https://www.dylematymamyitaty.pl/niezly-pasztet/
Bazowałam na przepisie ze strony: https://www.dylematymamyitaty.pl/niezly-pasztet/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz